Brug af paraffin

20140422_132621-1

Når jeg strikker i bomuldsgarn, så bruger jeg paraffin.

Jeg har strikket i Junogarns bomuldsgarn Merciog kan kun anbefale det, det er så lækkert og glansfuldt, og jeg synes ikke det er dyrere end andre garner, som du går ned og køber hos din garnforhandler nede i byen.

Men når du strikker i ny Merci anbefaler Ulla Milling – Junogarn –  brug af paraffin – du kan købe paraffin hos Ulla Milling – find link under web – link.

 

Strikning med Ny Merci

Når du strikker på maskine med Ny Merci, skal du spole det om, og give det paraffin, inden du begynder at strikke med det. Til det bruger jeg mit krydsnøgleapparat. Jeg vinder op direkte fra de cones som garnet sidder på.

Trådene kan have en lille tendens til ikke at ville følges ad, når man strikker med 3 eller 4 tråde – dog mest ved 4 tråde, hvis garnet ikke paraffineres lige inden brug.

Jeg gør det, at jeg tager to tråde, og lader dem glide hen over en klump paraffin, mens jeg spoler dem op på en cone (spole).

Når du skal strikke med 3 tråde, så strikker du fra en cone (spole) med 1 tråd på og fra en cone (spole) med 2 tråde på (paraffineret).

Det glider let i maskinen og strikker helt uden problemer.

Skal du strikke med 4 tråde, strikker du fra 2 cones (spoler) med 2 tråde på hver cones (spole), som du har paraffineret.

20140423_122631-1

Her er jeg i gang med at paraffinere 2 tråde på en cone. sørg for at vinde det stramt op.

20140423_201038

Sådan ser den færdig rullede cone ud bagefter – du skal beholde garnet på holderen når det er bomuldsgarn, ellers kan du risikere det filtrer.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.